Cykel ger bra konditionsträning

Vill du bygga upp din kondition så är cykel det som du ska ge dig på. Cykel ger bra konditionsträning och är relativt enkelt att komma igång med. Om du inte redan har en cykel så skaffa dig en omgående och ge dig ut på vägarna.

Anpassa cykeln för den tränings om du tänker börja med. Vill du ge dig ut i skog och mark så kanske en Mountainbike är vad du ska skaffa dig. Den kan du ha mer användning för än om du skaffar dig en speciell racercykel. har du planer på att börja tävlingscykla så är det helt klart en fördel med en cykel som passar detta.

Är du nybörjare så gäller det att du anpassar din träning efter din kondition, du kan inte börja med att cykla Vätternrundan utan att ha en massa mil i benen. Skapa ett träningsprogram där du allt eftersom ökar dina distanser som du orkar med. Allt eftersom du cyklar kommer du att känna att din kondition bli bättre och du kan cykla längre och snabbare.

En annan fördel är om hela familjen har cykel är att ni kan ge er ut på helgerna om vädret tillåter på längre cykelfärder med avslutande picknick eller liknande. Trevlig familjegemenskap där alla får röra på sig efter sin kapacitet.