Innebandy vs ishockey

innebandy_hockey

Vad är roligare Innebandy eller ishockey? Ja, det kan vara svårt att svara på då det beror på vad man gillar, det kan ju faktiskt vara så att den som spelar ishockey och gillar att spela innebandy och tvärtom. Skillnad är det i alla fall mellan sporterna, det vet nog de flesta. Hockey spelas på i och innebandy på golv. Innebandy är en utveckling av den vanliga bandyn som spelas på i och innebandy är riktigt stor sport både i Sverige och vår nordiska grannländer.

Utrustning

Utrustningsmässigt så skiljer det en hel del mellan innebandy och ishockey främst för att hockey är en betydligt hårdare sport med hårdare tacklingar och snabbar spel, även om innebandy är ett snabbt spel så kan det vara svårt att jämföra. Inom båda sporterna har man klubbor, däremot så är resterande utrustning betydligt mer som hockeyspelare är som innebandyspelare. Hjälm och kroppsskydd är nödvändigt inom ishockey då det kan smälla rätt så hårt om man får en tackling mot sargen. Även om innebandy är en snabb sport så är det inte alls som ishockey.

Innebandyklubbor

Innebandy så är klubborna kan vara tillverkade av komposit och kolfibermaterial och längden kan variera mellan 85 till 105 centimeter, bladen kan hockas enkelt för att passa den egna spelstilen. Kolla upp vilken innebandyklubba som skulle passa din stil innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa.

Ishockeyklubbor

Ishockeyklubborna brukar ligga kring 150-200 centimeter i längd och det gäller samma sak här, försök hitta en klubba som du trivs med och känner att du kan spela med. Testa gärna flera olika klubbor innan du bestämmer dig för vilken som passar dig, är du ung så byter du klubbor i den takt du växer.