Matcher och målvaktsprofiler

I Sverige så spelas innebandy i ett seriesystem som drivs av det Svenska Innebandyförbundet. Svenska superligan är den högsta serien och en motsvarighet till Elitserien.VM i innebandy för herrar spelas varje jämnt år, damerna deltar i VM varje ojämnt år. Nästa år så blir det Sverige som som får äran att vara värdnation för VM i innebandy för herrar.

Europas bästa klubblag brukar spela mot varandra i Europacupen. Vinnande lag utses till Europas bästa klubb.Intresset för innebandy är stort bland allmänhetenså det finns även tävlingar på motionsnivå genom Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet.

Det finns även en rad olika utmärkelser som brukar delas ut för goda idrottsprestationer. Bland annat så utser det Svenska innebandyförbundet varje år en ”årets spelare”, för herr respektive dam sidan.

Målvakten har en framträdande roll i innebandy. Vi har en rad riktigt duktiga målvakter som har betytt mycket för den Svenska innebandyn.

Målvakten Gunnar Domeij som spelar för Jönköpings IK är känd för sin ”Norrlandsstil” det vill säga att han står upprätt framför målet. Hans goda fysik och placeringssäkerhet gör att han rankas som Norra Sveriges bästa spelare genom tiderna.

Mårten Blixt gjorde en snabb karriär i början av 2000- talet, som målvakt för Haninge IBK. Hans goda pondus och exceptionella blick för spelet gjorde honom snabbt till en innebandylegend.

Per Bergqvist(Viskan HBK) räknas som en av 80- talets bästa målvakter. Han gjorde sig känd som en säker och strategisk målvakt med ett brinnande engagemang för innebandy. Fortfarande vid 43- års ålder spelade Per innebandy, men då för Munka Ljungby.