Mullsjös vändning 22/3

2572029-innebandy

Vi är just nu inne i kvartsfinalen och har redan fått se en hel del toppspelande från alla de inblandade lagen, men igår var något helt över förväntningarna.

Matchen mellan Mullsjö och Växjö har helt klart varit fylld av action och spänning, den femte kvarten var inte annorlunda. Det såg först ut som om Mullsjö hade vinsten i sin hand när Emil Kihlblom lyckades sätta in det fjärde målet i första perioden, men Växjö visade sig helt klart kapabel till att vända en 1-4 underläge och lyckades kvittera till 4-4.

Trots denna spännande vändning lyckades Kevin Lundgren sätta in det avgörande målet för Mullsjö tack vare ett misstag från Växjö. Han sa efter matchen att han var helt slut, men glad, och att han knappt kunde beskriva känslan av att sätta det sista målet, men det var i alla fall otroligt skönt att göra det.

Lundgren kommenterade även att publiken har varit fantastisk under hela serien och att de har känt sig extra bra på hemmaplan. Mullsjö har stor fokus på innebandy och hela bygden samlas runt det, säger Lundgren.

Nu efter segern i match fem så har Mullsjö vänt vad som började som 0-2 till 3-2 istället och har nu dubbla chanser att avgöra kvartsfinalen.

Laget säger själva att det är försvarsspelet som är nyckeln i deras framgång de tre senaste matcherna och gett dem möjligheterna till sina spelvändningar. De anser att de har visat att de kan vinna i Växjö och både hoppas och tror att de kan göra det igen.

Men de flesta vet nog att det inte bara har varit rosor för Mullsjö sedan de började sin vändning. Växjö valde faktiskt att anmäla Mullsjö-toppspelaren David Gillek för en armbåge i tredje matchen, något som ju ledde till avstängning för Gillek för resten av kvartsfinalmatcherna. Många trodde nog att detta skulle påverka deras odds att vinna över Växjö, men det har inte reflekterats i siffrorna.

Kevin Lundgren säger att laget spelar för David just nu.