SM Final 2016

Nu är vi bara två dagar från en avslutad säsong. Den 16 april möts både damerna och herrarna för första gången i Tele2 Arena med plats för hel 20 000 åskådare.

SM i innebandy firar 15 år och hoppet är att sätta ett publikt världsrekord. Det nuvarande rekordet är 20 år gammalt och sattes när Sverige och Finland mötte varandra i VM-finalen 1996 i Globen. Publikantalet var då räknade till 15 106 personer. Enligt uppgifter från mitten av mars så var då redan 86 procent av biljetterna slut, vilket ju bådar gott för rekordchanserna.

innebandy_141051760

Eftersom det är en ny arena bjöd man in spelarna Rasmus Sundstedt och Albin Sjögren från Uppsalaklubben Srotvreta för att testa golvet. De uppgav i en artikel i DN att golvet var ”skönt att skjuta på och passningarna blev fina” och att ”det är precis samma golv som det varit i de tidigare SM- och VM-finalerna”. Utöver det nya golvet som lagts på plats speciellt för detta SM kommer man även att bygga upp en läktare på innerplan som kommer att hålla 5 000 personer.

Schemat för finalen ser ut som följer:

  • Insläpp 10:30
  • Start damfinal 12:15
  • Start herrfinal 15:15

Alla som har köpt biljett kommer även ha möjlighet att mingla med spelarna på den officiella efterfesten som börjar 22:00.

Kan man inte se den på plats så kommer naturligtvis SVT att sända finalen direkt och man kan se den både på tv och på SVT Play.

För alla som vill skapa lite extra spänning kan man även satsa en slant på matchen genom någon av de många bettingsajterna som finns på nätet. Alla har ju dock inte garanterat odds för innebandy, men man kan titta runt på sajten 1×2 för exempel på spelbolag.

Men för tillfället kan man inte göra mer än bara vänta spänt på att lördagen ska komma och ta sig till arenan, boka en tid soffan framför teven eller se till att man åtminstone är uppkopplad till internet och kan se den på en laptop eller surfplatta.