Superligan

Innebandy

Svenska superligan är namnet på den högsta divisionen för svensk innebandy, såväl för herrar som för damer. Tidigare har båda serierna kallats för Elitserien men numer kallas alltså båda för Superligan. I de respektive ligorna spelar 14 lag vardera.

Förra säsongen blev som kanske bekant IBF Falun svenska mästare för första gången i klubbens historia. Med stjärnor i laget som Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström så kunde inget lag stoppa Falun från att ta hem guldet. Det kan man tro blev en relief i klubben efter att två år på raken varit med och snuddat vid chanserna att bli mästare.

Detta är nu historia och den nya säsongen är i full gång och efter 12 lag så ser tabellen inte helt olik ut som den gjorde vid samma tidpunkt för ett år sedan. Leder gör just nu mästarna Falun med en poängs avstånd till tvåan AIK och trean Storvreta. På fjärdeplatsen hittar vi Pixbo som inte heller ligger långt efter täten. Det är precis de fyra lag som Sportbladets innebandyexpert tippade innan säsongen startade. Det enda han egentligen har fel om i nuläget är ordningen han tippat lagen. Att det är dessa lag som står lite över de andra kan man även se om man tittar på oddsen som finns på spelsajten Betsson.com. Där kan vi se att det är låga odds på att dessa topplag ska vinna sina matcher. Ja, förutom i den kommande matchen mellan IBF Falun och AIK, där det är relativt likadana odds eftersom det handlar om två topplag som ska mötas.

Det verkar alltså som att mästarna Falun kan vara på väg mot något stort igen, sett till tabellställningen just nu. Efter en lite halvknackig inledning så började förstås en del röster höras, med frågan om det var slut på lagets storhetsperiod nu. Men detta tycks alltså vara motbevisat nu. Det andra finallaget från ifjol, Dalen, som då överraskade alla med att ta sig till final verkar i år få det svårare. I dagsläget ser det inte ut att bli något slutspel för Umeålaget.