Tips för att bli en bättre innebandyspelare

LöpbandVill du optimera din träning för att bli en bättre innebandyspelare så krävs det snabbhet, explosivitet och viss styrka. Konditionen är viktig att hålla igång så det kan vara väl värt att investera i ett löpband om man inte vill ge sig ut och springa men ändå hålla konditionen uppe under de kalla bistra svenska vintrarna. En bra återförsäljare av löpband är Gymkompaniet.

A och O är däremot smidighet och om yoga inte lockar så ska man ändå vara noga med att värma upp och stretcha efter varje träningspass. Yoga har även många enkla positioner för stretching som inte alls är komplicerade, och på nätet hittar du många gratis exempel som kan ge dig inspiration för ditt stretchpass. På det viset förebygger du och undviker skador.

Träna snabbhet, här gäller det att vara utvilad innan och därför är det perfekt att börja träningspasset med att träna snabbhet och reaktionsförmågan genom övningar där du startar på signal på olika banor och med varierad längd på löpningen. Likaså stopptekniker, exempelvis springa en bana på 10 meter med en stoppsträcka på 2 meter eller start – stop – höger – vänster och så vidare på korta banor och se till att vila mellan repetitionerna.

Spänst tränar du genom olika hopp och om du har tillgång till häckar så är det det ultimata men även grodhopp där du hoppar så långt och så högt du kan, vristhopp, enbenshopp, skridskohopp med förslagsvis 10 x 3 repetitioner, det beror helt på hur vältränad du är.

Avsluta med styrka och när det gäller styrka, se till att fokusera på musklerna i mage, rygg, rumpa och lår eftersom det ger ditt spel stabilitet vilket är väldigt viktigt när du spelar. Finns det inte tillgång till gym så kan man köra utfall, upphopp, vadpress, baksida lår, armhävningar, rygghävningar och situps.

Det viktiga är även att träna den taktiska biten men för skojs skull, gör ett avbrott i den vanliga träningen och träna intervaller med klubba och boll. Kör passningar och skott, det kommer ge utslag på ert lags spel nästa gång ni spelar en match.