VM i innebandy 2014

innebandy tekning

I december 2014 arrangerades som bekant innebandy-VM i Göteborg med spel i såväl Scandinavium som Lisebergshallen. För att fräscha upp minnet lite grann tänkte vi här göra en liten tillbakablick.

Totalt deltog 16 nationer i VM 2014 fördelade på fyra olika grupper med de bättre rankade lagen, däribland Sverige, i två grupper och de sämre rankade lagen i de två andra grupperna.

Som väntat hade hemmanationen inga större problem i gruppspelet utan tog sig enkelt vidare till kvartsfinal före Finland. Den andra gruppen vanns av Tjeckien före Schweiz.

Inte helt oväntat var det dessa fyra lag som sedermera också tog sig vidare till semifinal efter klara segrar, bland annat så slog Sverige Estland med 17-0.

I semifinalerna ställdes Sverige mot Schweiz och Tjeckien mot Finland. Som vanligt får man väl nästan lov att säga så gick Sverige, efter seger med 10-1, och Finland, efter seger med 6-3, till final.

Finalen, som var den femte i rad mellan Sverige och Finland och den åttonde totalt i VM-sammanhang, blev som väntat en tuff match som avgjordes i tredje perioden när Henrik Stenberg satte avgörande 3-2, vilket innebar att Sverige tog hem sitt åttonde VM-guld.